Ik ben bijna 40, en ik voel onvrede over mijn leven. Een midlife crisis? Je mag het zo noemen. Ik, een carrière gerichte vrouw die ook het gezinsleven belangrijk vind, voel spanning tussen mijn ambities en hoe mijn werk er daadwerkelijk uitziet. Ik doe veel verschillende dingen en mis de focus. Een focus die maakt dat ik kan uitblinken, trouw blijf aan mezelf en van daaruit resultaat kan boeken. Maar bovenal… kiezen voor wat ik van binnenuit het liefste doe. En niet ‘omdat het op mijn pad komt en ook wel leuk is’. En als ik mezelf afvraag waar ik dan voor wil kiezen, dan weet ik het niet. Het is tijd voor meer helderheid.

Ik besluit om op Vision Quest te gaan… een persoonlijke ontwikkelingsreis. En wat voor een! Ik heb al veel gedaan op persoonlijke ontwikkeling, maar dit is andere koek. Ik ga 4 dagen en nachten vastend met slechts een zeil, water en een matje de Zweedse natuur in. Alleen. Het is een ceremonie voor het ontvangen van je eigen visioen –helderheid op jouw levensvraag. Tijdens de 4 dagen en nachten ervaar ik van alles; van blijheid tot angst, van zwaarte tot lichtheid, van blijdschap tot boosheid, van honger tot totale voldoening, van uitgeblustheid tot vitaliteit, van rust tot onrust en ga zo maar door.

Tijdens de Vision Quest ontvang ik antwoorden op vragen. Vaak net even anders dan ik verwacht…. En het brengt me nog veel meer dan dat alleen. Mijn vision quest brengt mij ook bij mijn kracht, levensenergie en een diep weten. En ook…. de geboorte van Kaija. En daarmee hebben deze 4 dagen voor mij grote betekenis gekregen.

Kaija – leiderschap voor vrouwen – betekent voor mij veel. Ik zie veel vrouwen in onze maatschappij moeite doen om ‘te voldoen’. Te voldoen als moeder, als ondernemer of werknemer, als collega, als partner. Ikzelf inclusief. En het woord VOL-DOEN zegt al veel; VOL aan het DOEN zijn… Dat is nou net waar wij onszelf geen plezier mee doen; en waar wij onszelf ‘onderuit halen’, niet meer trouw zijn aan onszelf. En dit is makkelijk opgeschreven, MAAR het vraagt nogal wat om dat wel te doen, in een maatschappij en systeem waar wij in leven. Een systeem waar we financieel en economisch onszelf hebben vastgezet. Een maatschappij waarbij er verwacht wordt van vrouwen dat ze werken en moeder zijn, en dit niet altijd even goed op elkaar afgestemd is. Een maatschappij waar de mannelijke kwaliteiten gewaardeerd worden en meestal volop beloond, en de vrouwelijke kwaliteiten veelal niet eens opgemerkt worden.

Hoe zou het zijn om van jezelf te weten waar jouw essentiële kracht, talent en kwaliteit huisvest? Of om te ervaren dat je in balans bent, rust ervaart en moeiteloos werkt? En dat je voldoet; zowel thuis als op je werk…. En je het lef hebt om hieraan trouw te zijn, binnen het systeem en maatschappij waarin we nou eenmaal leven?

Mijn bijdrage – vanuit Kaija –  is vrouwen naar hun kracht, weten en levensenergie te begeleiden, zodat ze van daaruit hun werk doen en leven leiden. Iedere twee weken schrijf ik een blog over onderwerpen die hiermee te maken hebben.

  • Ik ben benieuwd of jij je herkent in mijn verhaal?
  • En of jij helder hebt wat jouw bijdrage is die je wil leveren?

Zeker leuk als je een reactie geeft in het veld hieronder.

Warme groet,

Barbara