Afgelopen maand heb ik een detox gedaan. Ik heb twee methoden gebruikt die elkaar versterken; detoxen dmv van bepaalde voeding en ter bekrachtiging het gebruik van essentiële oliën; de essentie van de geneeskrachtige werking en kracht van de natuur.

En ik neem je graag mee in waarom ik daaraan begonnen ben, hoe ik dat gedaan heb en wat de resultaten zijn bij mij…

Waarom een detox?

Er waren voor mij 2 hoofdredenen en nog een aantal andere belangrijke redenen om te beginnen aan de detox.

Reden 1
Ik heb in grote mate last van hooikoorts. Ik ben sinds mijn 16eallergisch voor alle bomen die in de lente in bloei staan. De betekent dus van begin maart tot ver in juni allergie, en daardoor erg vermoeiende maanden waarin ik nauwelijks kan functioneren. Met reguliere medicijnen is het vol te houden. Ik heb al heel veel verschillende alternatieve geneeswijzen geprobeerd; dat heeft het (tijdelijk) verminderd, de symptomen anders gemaakt, maar tot noch toe niet ‘genezen’.
Afgelopen lente seizoen vertelden er meerdere mensen – onafhankelijke van elkaar – dat zij van hun hooikoorts af gekomen zijn door te detoxen.

Reden 2
Mijn suikerverslaving. Ik eet al jaren gezond en heb veel gelezen over gezonde voeding en paste dat toe. Ik voelde mij hier al tijdenlang goed bij. Er was 1 MAAR… suikerverslaving. Zodra er chocola of koekjes voor mijn neus stonden kon ik er niet vanaf blijven. Elke avond na het eten was mijn trek naar chocola zo groot, dat ik het moest eten. Gedurende de dag had ik altijd suikerdips en kon de verleiding niet weerstaan. Ik wist natuurlijk dat dit te maken had met mijn wisselende bloedsuikerspiegel, maar ik was nog niet in staat om dit patroon te doorbreken. Dat wilde ik WEL bereiken met het doen van de detox.

Overige redenen
Ik wilde graag meer energie, ik wilde van mijn achillespees ontsteking af, en ik stond iedere ochtend op met stijve kuiten en pezen en kon dan nauwelijks lopen. Na 10 minuten trok dit ook weer weg, maar ik voelde me op dat moment een stuk ouder dan dat ik nu ben (41 jaar).

Welke detox methode heb ik gebruikt?

Ik heb twee methoden gebruikt die elkaar versterken.
1.    In het boek ‘medical medium’ van Anthony William las ik over hoe heel veel chronische aandoeningen (oa hooikoorts, maar bijv. ook chronisch vermoeidheidssyndroom, bijnieruitputting, depressie, lyme, etc. etc) ontstaan en vooral hoe je daar een grote invloed op kan hebben met je voedingspatroon. Hij raadt aan om een maand lang alleen groente en fruit te eten (zoveel mogelijk rauw), en een aantal voedingsmiddelen extra (zoals bleekselderij en koriander) om bepaalde toxinen in je lichaam beter af te laten voeren.

2.    Daarnaast hoorde ik heel veel goede verhalen over de Cleanse en Restore kit van DoTerra. Dit zijn supplementen op basis van de meest zuivere essentiële oliën. Ik werk sinds 1,5 jaar met essentiële oliën en heb met menigmaal verbaasd over de positieve werking ervan. Het is het meest pure wat de natuur te bieden heeft in een krachtige vorm (de olie van de plant).
In de supplementen zitten ook vele andere voedingsstoffen die je lichaam ondersteunen.
In de Cleanse en Restore kit zitten alle supplementen die je nodig hebt om een maand te detoxen en tegelijkertijd alle supplementen die je lichaam te ondersteunen (bijv. vitamines, mineralen, omega’s) en je cellen en darmen weer gezond te maken zodat alle voedingsmiddelen goed opgenomen worden.

Dus een maand lang heb ik alleen groente en fruit gegeten, aangevuld met de supplementen van de Cleanse & Restore kit. Ik ben er op een gegeven moment ook wat noten, zaden en pitten aan toegevoegd.

Hoe het me verging

De eerste drie dagen waren het zwaarst. Ik voelde me draaierig, slap en naar binnen gekeerd. Na die drie dagen ging het steeds een stapje beter. De eerste 2,5 week werd mijn energie niveau weer ‘normaal’ en was ik nog steeds wat meer op mezelf dan dat ik van mezelf gewend ben. In het begin had ik veel zin in dingen als ‘een boterham’ en ‘een stuk chocola’. Maar mijn mindset was ‘ik doe dit een maand’, dus echt moeite om het te laten staan had ik niet. Na ongeveer 2 weken werd die aantrekking naar dit soort eten ook veel minder.

Het resultaat

Ik voel me nu echt anders! Hierbij een lijst van hoe ik me nu voel en wat de resultaten zijn van een maand detoxen:
·     Ik heb meer energie
·     Ik heb minder slaap nodig (zo’n 1 – 2 uur per dag)
·     Ik sta energiek op
·     Ik heb nu een glanzende huid
·     De pijntjes (achillespees en kuiten) zijn uit mijn lijf verdwenen
·     Ik heb meer focus en scherpte in mijn denken
·     Ik voel me positiever.
·     Mijn werk gaat me beter af en ik voel me minder gestresst (terwijl toch echt de sinterklaas en kerstdrukte hier ook heerst).

WOW, zoveel resultaat in 1 maand had ik mij niet kunnen voorstellen!

Ik voel nu de enorme behoefte om gezond te blijven even… ik heb dus helemaal GEEN behoefte aan chocola, koek of andere ongezonde suikers. Alsof al mijn cellen in mijn lichaam tegen mij zeggen “ga alstjeblieft zo door”.
Of het gaat helpen bij de hooikoorts moet nog blijken…. tegen die tijd schrijf ik hieronder een update daarover.

Mocht je zelf interesse hebben in een detox, ik kan je deze methode echt aanraden! Stuur me dan een email (barbara@kaija.nl). Ik kan je dan voorzien van informatie en via mij kun je de Cleanse en Restore kit met 25% korting kopen.

Warme groet, Barbara


  6 replies to "Detoxen; met als resultaat meer energie en focus"

  • Petra

   Ik ben zeker geïnteresseerd in deze manier van detox
   Ik ontvang graag meer info
   Grt petra

   • admin

    Hoi Petra, ik ga je informatie toesturen naar je email adres! Hartelijke groet, Barbara

  • Super!!
   Voor mij een reden om in februari weer te beginnen.

   • admin

    Super! Leuk hoor.

  • Kristel Beltman

   Mooi gedaan Barbara! Ik kende het boek al en jouw post op Facebook hierover gaf mij net een extra inspiratie ‘zetje’ om ook te starten met de detox. Dank voor het delen!

   • admin

    Gaaf Kristel! Ik ben benieuwd hoe het je vergaat…

Comments are closed.